kruis.jpg
Omhoog

Tegenstemmen

Kerkmuziek mag mooi en feestelijk zijn. Daarom hoor je af en toe tijdens het zingen van een psalm of een gezang in de kerkdienst een tegenstem vanuit de gemeente naar boven komen. Samen iets moois van de gemeentezang maken, daar gaat het ons om. Van 10 psalmen en 20 liederen bestaan mooie tegenstem melodieen die iets extra toevoegen aan de gemeentezang. De zangers van de tegenstem zingen vanaf hun gebruikelijke plek in de kerk en vormen dus geen apart koorgroepje. 

In de liturgie wordt aangegeven welke liederen met tegenstem gezongen worden. De organist speelt dan een speciale zetting ter ondersteuning van de tegenstem. In de regel zingen we nooit het eerste vers met tegenstem maar wel alle volgende aangegeven versen van betreffende psalm of lied.

Iedereen die hier plezier aan beleeft kan hier aan mee doen. Er zijn speciale tegenstemboekjes met bladmuziek verkrijgbaar die o.a. in de hal liggen op het tafeltje met liedboeken. Zo nu en dan wordt er na de dienst ook met elkaar even geoefend. We oefenen maar kort, ca 20 minuten, zodat u gelijk met uw partner, die niet zingt maar wel koffie drinkt, huiswaarts kunt gaan.

 
 
Powered by Phoca Download

Mooie woorden uit de Bijbel

Psalm 93:1

Heer, u bent Koning, een Koning met macht, een Koning met kracht.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn