kruis.jpg

Wat we geloven

We geloven dat God deze wereld heeft geschapen. Alles was mooi en perfect. God gaf aan mensen de mogelijkheid om samen met Hem door het leven te gaan, of niet. Toen hebben we als mensen tegen God, onze Schepper, gekozen. Met alle gevolgen van dien: ziekte, pijn, oorlog, haat, geweld, dood, etc. En heel langzaam wordt de mooie schepping van God door ons kapot gemaakt.

Gods reddingsplan

Gelukkig heeft God een reddingsplan voor Zijn schepping bekend gemaakt. Daarover lees je in de Bijbel. God heeft Zijn Zoon, Jezus Christus, naar ons gestuurd om weer te laten zien hoe God wil dat wij leven:

Heb de Heer, je God lief met heel je hart, en met alles wat in je is. Dat is het grootste en eerste gebod. En het tweede is daaraan gelijk: heb ook je naaste lief als jezelf. Bijbel: Mattheüs 22 vers 37-39

Onbegrijpelijk maar waar

Daarna is het ongelofelijke gebeurd: Jezus Christus is aan het kruis gestorven voor onze fouten en missers. Hij nam onze zonden op zich, zodat wij kunnen leven. Je hoeft dit niet te begrijpen, je mag het gewoon geloven. Het is een cadeau van God de Vader aan ons. Wij mogen Zijn kind zijn en leven met de verwachting dat Hij terugkomt om voorgoed Zijn Koninkrijk op deze aarde te vestigen. Dan wordt alles weer mooi en perfect.

De echte zin van het leven

De echte zin van het leven vind je door Gods liefde in je leven toe te laten. God geeft houvast en geborgenheid. En dat leven houdt niet op bij de dood.

Boodschap

Deze boodschap willen we als leden van de Andreaskerk delen met elkaar en met onze omgeving. En dat is niet voor een klein selectief groepje in Zevenhuizen, dit is een boodschap voor iedereen. Tijdens de zondagse diensten en de activiteiten doordeweeks lezen en leren we hierover in de Bijbel. Geloven wil niet zeggen dat je geen vragen meer hebt. Je verdiepen in God, luisteren naar Hem, maakt vragen los. Met elkaar proberen we steeds meer te begrijpen van Gods fantastische plan met ons en met deze wereld.

Als je hier meer over wilt weten kijk dan eens bij "Vragen over geloven" of neem contact met ons op!
Maar je bent ook van harte welkom bij onze kerkdiensten op zondag.

 

Mooie woorden uit de Bijbel

Psalm 93:1

Heer, u bent Koning, een Koning met macht, een Koning met kracht.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn