Waar staan wij voor:

Geïnspireerd door de Bijbel als Woord van God willen wij volgelingen zijn van Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Heer.
In het licht van Zijn grote liefde voor ons willen wij God antwoord geven door Hem lief te hebben met heel ons leven en de naaste als onszelf.
Wij beseffen dat wij dit alleen kunnen volbrengen met hulp van de Heilige Geest.

www.andreaskerkapeldoorn.nl - Onze missie.

Waar staan wij voor:

Geïnspireerd door de Bijbel als Woord van God willen wij volgelingen zijn van Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Heer.
In het licht van Zijn grote liefde voor ons willen wij God antwoord geven door Hem lief te hebben met heel ons leven en de naaste als onszelf.
Wij beseffen dat wij dit alleen kunnen volbrengen met hulp van de Heilige Geest.

Hieronder worden korte beschrijvingen gegeven van de doelen van de collecten die in elke dienst worden gehouden. Achtergrond is om u/jou te informeren over de doelen waarvoor de diaconie elke dienst inzamelingen houd.

  • Collectedoel: Diaconie.
    Deze collecte is bedoeld voor de eigen diaconie om in staat te zijn gemeenteleden te ondersteunen in voorkomende gevallen. Tevens dienst deze collecte er voor om kosten die worden gemaakt en uitgaven aan verschillende interne doelen te dekken.
  • Collectedoel: Evangelische Hogeschool.
    De Evangelische Hogeschool, voluit Stichting Evangelische Hogeschool, is gevestigd te Amersfoort. Het is een Nederlandse christelijke vormingsopleiding van korte duur voor jongeren die een studie aan een hogeschool of universiteit willen gaan volgen.
  • Collectedoel: International Christian Fellowship (ICF)
    Deze collecte is bedoeld als ondersteuning van de missie en woordverkondiging van de ICF.
    De missie van ICF is: Jezus volgen met mensen uit alle volken. Met mensen uit alle delen van de wereld willen we in praktijk brengen wat Jezus gezegd heeft.
    Ons verlangen is dat steeds meer mensen hem leren kennen. Wat dat betreft is ICF nooit af.
  • Collectedoel: Kerkgemeente en verzorgingstehuis Tinca in Roemenië.
    Vanuit onze gemeente waren en zijn er contacten met de kerkgemeente en het predikanten echtpaar in Tinca Roemenië.  We ondersteunen daar met name het verzorgingstehuis dat door het predikanten echtpaar gerund werd.  Het werk van het echtpaar Berke is in 2020 overgenomen door ds. Atilla Megyasszai. Vanuit Nederland wordt Tinca ook ondersteund door de Stichting Prothumia. (CGK Huizen) De Stichting Prothumia  waar u alle informatie kunt vinden over de kerkgemeente Tinca is https://www.cgkhuizen.nl/bakboord/prothumia/. Gert en Aleida Sijl zijn daar de contactpersonen.
  • Collectedoel: Diaconaat (Kerkelijke Kassen)
    Diaconaat heeft niet alleen betrekking op de eigen gemeente, maar diaconale arbeid moet ook gericht zijn op de naaste in de buurt van de kerk en ook op verre naasten. Evangelieverkondiging betekent immers ook het Goede Nieuws daadwerkelijk delen.
    De inkomsten van deze collecte maakt onderdeel uit van de kerkelijke kassen, waarvoor we voor elk lid een bepaald bedrag per jaar overmaken. Een deel wordt betaald uit de vrijwillige bijdrage en een deel uit de collecten die onder de kerkelijke kassen vallen.
  • Collectedoel: Werkgroep Hulptransporten Oost Europa (WHOE)
    De stichting heeft ten doel het bieden van hulp en ondersteuning aan de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.
    De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
    a) het inzamelen van goederen en geld in Nederland
    b) het jaarlijks uitvoeren van hulptransporten naar Oost-Europa.
  • Collectedoel: Christelijk Noodfonds Apeldoorn (CNAP)
    In breder apeldoorns/kerkelijk verband nemen we deel aan het CNAP. Dat staat voor Christelijk Noodfonds Apeldoorn en is een samenwerking van meerdere Apeldoornse kerken en geloofsgemeenschappen. Door zo de krachten te bundelen willen zij op Christelijke wijze een bijdrage leveren aan de inwoners van Apeldoorn en omliggende dorpen. Daarmee geven we in praktische zin en eensgezind vorm aan onze diaconale opdracht buiten de eigen gemeente in onze woonplaats.
  • Collectedoel: Adoptiekinderen Stichting Woord en Daad
    Veel kinderen in derde wereldlanden wonen in armoedige omstandigheden.
    De gezinsinkomsten laten niet toe dat voor voldoende voedsel en kleding wordt gezorgd, de kinderen een schoolopleiding krijgen of medische verzorging ontvangen.
    Het antwoord op een stukje van deze nood heeft de diaconie gevonden in de financiële adoptie. Sinds 1 oktober 1982 is de diaconie begonnen met deze vorm van hulpverlening via de Stichting Woord en Daad. Door op deze manier langdurige hulp te verlenen geven we kinderen in arme landen een ander toekomstbeeld. 1x per kwartaal wordt voor deze kinderen gecollecteerd. Op het bord in de hal kunt u zien welke kinderen op dit moment worden ondersteund.
  • Collectedoel: Hulpverleningszondag (Kerkelijke Kassen)
    Na de watersnoodramp van 1953 is de hulpverleningszondag in het leven geroepen.
    Op deze speciale zondag staan preek, voorbede en collecte in het teken van hulp aan de naaste in nood. De hulpverleningszondag valt altijd op de eerste zondag van februari.
    Het doel van de hulp wordt jaarlijks landelijk bepaald door het kerkelijk bureau.
  • Collectedoel: Zending (Kerkelijke Kassen)
    Kerk en zending horen bij elkaar. Toen de Here Jezus tweeduizend jaar geleden naar de hemel ging, gaf Hij aan zijn volgelingen de opdracht alle volken tot zijn discipelen te maken: ‘En doopt hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb.’ Dat is zending: discipelen maken voor Jezus.
    Omdat Hij gezegd heeft: ‘Zie Ik ben met u al de dagen, tot aan de voleinding van de wereld’, gehoorzamen wij nog altijd aan die opdracht. Tot Hij terugkomt.
  • Collectedoel: Evangelisatie (Kerkelijke Kassen)
    De taak van de kerken is om de Grote Opdracht van Christus zo goed mogelijk te vervullen: Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat Ik u geboden heb, in acht te nemen. (Mat. 28:19) De Deputaten Zending willen daarbij helpen met advies en financiële ondersteuning. Deputaten verlangen ernaar dat alle kerken van het kerkverband leven uit de diepe overtuiging dat God hen roept missionair-zijn in hun omgeving en dat zij in hun denken en handelen daaraan prioriteit geven.
  • Collectedoel: Onderlinge Bijstand en Advies (Kerkelijke Kassen)
    Het deputaatschap Onderlinge Bijstand en Advies (OB&A) verleent financiële steun en advies aan (kleine) gemeenten binnen ons kerkverband, o.a. voor het aanvragen van financiële steun, als uw gemeente een eigen predikant of kerkelijk werker heeft en er in het kalenderjaar een exploitatietekort is of voor het komende jaar een tekort verwacht wordt; of het verlenen van een bijdrage uit het fonds professionaliseren fondswerving of het geven van advies op het gebied van bouwkundige en/of financiële vragen.
  • Collectedoel: Mission Aviation Fellowship (MAF)
    Het is onze visie om mensen in isolement te zien veranderen door de liefde van Christus. Onze missie is samen te dienen om hulp, Hoop en herstel te brengen door middel van luchtvaart.
    Wij geven daar heel concreet vorm aan door mensen in nood in contact te brengen met hulpverleningsorganisaties en kerken. Dat doen wij door vliegtuigen, techniek en mensen in te zetten. MAF vliegt voor iedereen, ongeacht afkomst, godsdienst, leeftijd etc. Wereldwijd zijn mensen in nood.
    We doen ons werk vanuit onze christelijke overtuiging en het geloof dat iedereen bereikt moet worden met Gods Liefde. We vragen aan onze medewerkers (op kantoor in Teuge, maar ook de uitgezonden piloten, IT’ers, grondpersoneel etc.) deze identiteit te onderschrijven. MAF vliegt voor meer dan 1.400 hulporganisaties en kerken. Christelijke organisaties als ZOA, Open Doors, Woord en Daad, Compassion brengen wij regelmatig naar de meest afgelegen gebieden. Dat is voor ons Flying for Life | Vliegen voor Leven. 
  • Collectedoel: Vluchtelingenwerk Zuid Oost Azië. (ZOA)
    ZOA heet ZOA sinds de oprichting van onze organisatie in 1973. Geraakt door de verhalen over 800.000 mensen die in gammele bootjes Vietnam ontvluchten, komen in dat jaar drie Groninger studenten in actie. Zij richten Stichting Zuidoost-Azië (ZOA) op.
    Nu, ruim vijftig jaar later, is ZOA gegroeid tot een internationale noodhulporganisatie die actief is in crisisgebieden over de hele wereld – zeker niet meer alleen in Zuidoost-Azië.
    We hebben wel de naam ZOA gehouden, omdat deze bekend is bij vele mensen wereldwijd. 
    We gebruiken de ons toevertrouwde middelen op de best mogelijke en meest verantwoorde manier. We zijn efficiënt, effectief en transparant en leggen verantwoording af aan degenen die we ondersteunen en degenen die ons ondersteunen.
  • Collectedoel: Stichting Dak en Thuislozen Apeldoorn. (DTZ)
    Dat er dakloze mensen zijn is van alle tijden en ook alle plaatsen. Ook Apeldoorn kent een groot aantal daklozen die geen eigen plek hebben om te leven en slapen. Dat deze groep er is wil niet zeggen dat we dit als samenleving moeten accepteren als voldongen feit.
    Het bestuur van de stichting ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden.
    Zij kunnen uitsluitend een onkostenvergoeding ontvangen voor kosten die zij redelijkerwijs hebben gemaakt voor de uitoefening van hun functie.
  • Collectedoel: Stichting “De Schuilplaats”
    Stichting Schuilplaats is een landelijke, interkerkelijke instelling voor Bijbels genormeerde psychosociale hulpverlening op maat. De hulpverleners combineren professionaliteit met een aan de Bijbel ontleende passie, die gestalte krijgt in compassie met de medemens.
    De hulpverlening van Schuilplaats draagt bij aan (nieuw) perspectief bij mensen die door uiteenlopende oorzaken zijn vastgelopen: persoonlijk, in huwelijk, gezin of maatschappij.
  • Collectedoel: Besorhoeve – Beschermd wonen en herstel in Voorst.
    De Medewerkers van de Besorhoeve geven aan: Wij geven onvoorwaardelijke liefde door die wij zelf ontvangen vanuit Gods Woord.
    Onze basis gedachte is: kwetsbaarheid, vertrouwen en vergeving geeft veiligheid en verbinding. Veiligheid en verbinding geeft kracht en zelfstandigheid.
    Wij bieden professionele begeleiding en laten onszelf ook professioneel begeleiden.
    Wij werken met een kwaliteitssysteem en gediplomeerde medewerkers.
    Wij sluiten aan bij de mogelijkheden van de bewoner om uiteindelijk hem/haar zelfstandig te kunnen laten wonen.
  • Collectedoel: Open Doors – Voor vervolgde Christenen.
    Wereldwijd zijn 365 miljoen christenen niet vrij om in Jezus Christus te geloven. Ze worden achtergesteld, gevangengezet of zelfs gedood. Onze roeping is te versterken wat dreigt te sterven. Een verwoeste kerk in Syrië, een groep geheime gelovigen in Noord-Korea of een weduwe in Nigeria. Wij zijn geroepen om als christenen wereldwijd verbonden te zijn: als één van ons lijdt, lijden we allemaal mee. Jouw gebed en betrokkenheid zorgen ervoor dat vervolgde christenen niet alleen staan.
  • Collectedoel: Jemima Bethlehem
    Op een heuvel tussen Jeruzalem en Bethlehem in het dorpje Beit Jala staat “House Jemima”. In het huis worden Arabische kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap opgevangen.
    Jemima is een organisatie die zich richt op het verlenen van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking op de Westbank. Lokale medewerkers verlenen de zorg vanuit hun christelijke bewogenheid en professionaliteit. Zij werken samen met (deskundige) vrijwilligers uit het buitenland, waaronder Nederland.
    Barmhartigheid en ontwikkeling zijn de speerpunten in de zorg. Vanuit een warme en veilige omgeving worden de bewoners gestimuleerd om hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen. Het ritme en de leermomenten uit het dagelijks leven zijn hulpmiddelen om zorg, therapie en ervaringsleren te integreren.
  • Collectedoel: Theologische Universiteit.
    De TUA is de Theologische Universiteit uitgaande van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Een belangrijke taak is het opleiden van predikanten. Maar onze oud-studenten komen ook op heel andere plekken terecht.
    Aan de TUA studeren rond de honderd voltijdstudenten: man, vrouw, jonger, ouder en met allerlei kerkelijke achtergronden. Daarnaast doen enkele tientallen studenten een eigen route met losse vakken, of volgen een promotietraject.
    Aan de TUA willen we ‘denken om te dienen’. Het wetenschappelijk onderzoek dat hier gedaan wordt, is dienstbaar aan kerk en samenleving.
  • Collectedoel: Stichting Ajuta (“Helpen”)
    De Stichting Ajuta, gevestigd in Apeldoorn, heeft ten doel het leven en de omstandigheden in een aantal tehuizen in Noord-Roemenië, in en rond Sighetu Marmatiei structureel te verbeteren. Onze stichting biedt materiële hulp aan een aantal tehuizen in instellingen voor gehandicapten en psychiatrisch patiënten in het noorden van Roemenië.
    De hulpverlening uit zich vooral in het verbeteren van het leefklimaat van de bewoners.
    Projecten worden door lokale ondernemingen uitgevoerd maar aanbesteed en bewaakt door Ajuta. Wij zamelen geld in voor deze projecten, geen goederen.
    Onze activiteiten bekostigen wij uit de bijdragen van een grote groep donateurs die met vaste regelmaat een bedrag over maken.
  • Collectedoel: Kerk en Israël. (Israëlzondag)
    In 1949 stelt de hervormde synode een Israëlzondag in, net na de Tweede Wereldoorlog en de vestiging van de staat Israël. Er zijn drie motieven voor zo’n aparte markering in het kerkelijk jaar: gestalte geven aan de liefde voor het volk Israël, bezinning op de relatie van de  kerk met Israël en gebed voor het volk Israël. In dienen, leren en vieren zoekt de kerk de relatie met het Joodse volk. Vanaf 1950 is er een vaste zondag in het jaar: de eerste zondag in oktober. Omdat in die periode de grote feesten in het jodendom vallen:  Nieuwjaarsdag, Grote Verzoendag, Loofhutten. In 1984 wordt van gereformeerde zijde officieel de Israëlzondag ingesteld. Israelzondag is de eerste zondag in oktober.
  • Collectedoel: Christelijk Gereformeerd Jeugdwerk Ondersteuning (CGJO)
    De stichting CGJO ondersteunt de missie om in de christelijke gereformeerde kerken jeugdwerk uit te voeren waarmee jongeren dichter bij Jezus worden gebracht. Voor de uitvoering daarvan is in 2022 besloten dat jeugdwerkers die in dienst waren bij de vereniging CGJO zouden overgaan in dienst van Kerkpunt, zodat een grotere en krachtiger organisatie ontstaat voor dit werk. De stichting CGJO bewaakt de specifieke belangen voor christelijke gereformeerde kerken. Dat gebeurt door het verzamelen van specifieke behoeften, door bij Kerkpunt projecten of ander werk te vragen die specifiek op CGK zijn gericht.
  • Collectedoel: Citypastoraat “De Herberg”, Apeldoorn.
    In 1978 is het Inloophuis De Herberg gestart. In 1984 is voor het werk van het inloophuis de Stichting Citypastoraat opgericht, uitgaande van het Beraad van Kerken in Apeldoorn.
    In 2021 is de naam van de stichting gewijzigd in ‘Stichting De Herberg Apeldoorn’
Collecterooster  2024 
DAG DATUM BESTEMMING AFKORTING
Woensdag 6-nov Diaconie (Dankdag) D
Zondag 10-nov Open Doors OD
Zondag 17-nov CGJO CGJO
Zondag 24-nov Onderlinge Bijstand en Advies KK
Zondag 1-dec Diaconie D
Zondag 8-dec International Christian Fellowship ICF
Zondag 15-dec Diaconaat KK
Zondag 22-dec Adoptiekinderen Woord en Daad (KND) VASTE COL
Woensdag 25-dec Citypastoraat de Herberg (1e kerstdag) VASTE COL
Zondag 29-dec Evangelisatie KK
Dinsdag 31-dec Zending KK
Woensdag 1-jan Diaconie D
Collecterooster   2025
DAG DATUM BESTEMMING AFKORTING
Woensdag 1-jan Diaconie D
Zondag 5-jan Evangelische Hogeschool EH
Zondag 12-jan International Christian Fellowship ICF
Zondag 19-jan Kerkgemeente TINCA (Roemenië) Tinca
Zondag 26-jan Zending KK
Zondag 2-feb Hulpverleningszondag (Diaconaat) KK
Zondag 9-feb Werkgroep Hulptransporten Oost Europa WHOE
Zondag 16-feb Kerk en Israel KK
Zondag 23-feb Adoptiekinderen Woord en Daad W&D
Zondag 2-mrt Evangelisatie KK
Zondag 9-mrt International Christian Fellowship ICF
Woensdag 12-mrt Onderlinge Bijstand en Advies (Biddag) KK
Zondag 16-mrt Mission Aviation Fellowship MAF
Zondag 23-mrt Diaconaat KK
Zondag 30-mrt Zending (Pasen) KK
Zondag 6-apr Diaconie D
Zondag 13-apr Christelijk Noodfonds Apeldoorn CNAP
Vrijdag 18-apr Adoptiekinderen Woord en Daad W&D
Zondag 20-apr Vluchtelingenwerk ZOA ZOA
Zondag 27-apr Internationaal Christian Fellowship ICF
Zondag 4-mei Evangelisatie KK
Zondag 11-mei Stichting DTZ, Dak en thuislozen Apeldoorn DTZ
Zondag 18-mei Stichting De Schuilplaats EX
Zondag 25-mei Besorhoeve EX
Zondag 1-jun Zending KK
Zondag 8-jun Open Doors OD
Zondag 15-jun Jemima Bethlehem EX
Zondag 22-jun Diaconaat KK
Zondag 29-jun Zending KK
Zondag 6-jul Diaconie D
Zondag 13-jul Onderlinge Bijstand en Advies KK
Zondag 20-jul Ajuta (Hulpprojecten Roemenië) EX
Zondag 27-jul Christelijke Noodfonds Apeldoorn CNAP
Zondag 3-aug Zending KK
Zondag 10-aug Evangelisatie KK
Zondag 17-aug Adoptiekinderen Woord en Daad W&D
Zondag 24-aug Diaconaat KK
Zondag 31-aug Mission Aviation Fellowship MAF
Zondag 7-sep International Christian Fellowship ICF
Zondag 14-sep Evangelisatie KK
Zondag 21-sep Vluchtelingenwerk ZOA ZOA
Zondag 28-sep Zending KK
Zondag 5-okt Kerk en Israel (Israel zondag) VASTE COL
Zondag 12-okt Werkgroep Hulptransporten Oost Europa WHOE
Zondag 19-okt International Christian Fellowship ICF
Zondag 26-okt Diaconie D
Zondag 2-nov Zending KK
Woensdag 5-nov Diaconie (Dankdag) D
Zondag 9-nov Open Doors OD
Zondag 16-nov Diaconie D
Zondag 23-nov Onderlinge Bijstand en Advies KK
Zondag 30-nov Diaconie D
Zondag 7-dec International Christian Fellowship ICF
Zondag 14-dec Diaconaat KK
Zondag 21-dec Adoptiekinderen Woord en Daad (KND) VASTE COL
Donderdag 25-dec Citypastoraat de Herberg (1e kerstdag) VASTE COL
Zondag 28-dec Evangelisatie KK
Woensdag 31-dec Zending KK
Donderdag 1-jan Diaconie D

Vanuit onze gemeente worden een tweetal kinderen gesponsord. Dat zijn Maria Jose Torres Lozano uit Colombia en Shaira Jeanne Bartolome uit de Filipijnen. We collecteren daar regelmatig voor. Informatie over hen en eventuele brieven vindt u ook op het publicatiebord van de Diaconie in de hal van de kerk.

Als u een brief wilt schrijven of een kaartje wilt sturen dan kunt u deze post inleveren bij de diaconie. Wij verzorgen dan de verzending.
U mag natuurlijk ook zelf een berichtje sturen. Dat moet dan in het Engels en dit kan via e-mail woordendaad.nl/sponsortool. In de mail moet dan de naam van het kind en het registratienummer worden vermeld.

Naam:  Shaira Jeanne Bartolome

ShairaShaira Jeanne Bartolome woont in de Filipijnen, is geboren op 9 december 2006 en is nu 14 jaar oud. We sponsoren Shaira Jeanne sinds 16 november 2021. In de Filipijnen wordt samengewerkt met de partnerorganisatie AMG Philippines. De school van Shaira Jeanne heet: Mandaluyong, Ccc.

Geboortedatum: 9 december 2006
Registratienummer: 18133315

School:

Naam: Mandaluyong, Ccc.
Afstand: 15 minuten met openbaar vervoer.

Levensomstandigheden

Het huis van de familie ligt achter huizen dicht bij elkaar. De plaats is een beetje glibberig omdat sommige buren hun was buiten het huis doen. Er zijn maar een paar treden te nemen over een beetje steile betonnen trap die leidt naar het huis dat eigendom is van de schoonouders van de moeder van het kind. In het huis zijn de oude meubels bijna kapot. Deze dingen werden gegeven door een familielid van de moeder. De vloer is van beton en de kamer meet 4mx5m. Ze hebben een slaapkamer waar het hele gezin kan slapen en rusten wanneer dat nodig is. Het inkomen van de vader die in een meelbedrijf werkt, is net genoeg om in de dagelijkse behoeften van het gezin te voorzien. Het kind houdt van schrijven in de vrije tijd van school, tekent graag mensen, bomen en planten. Ze zingt ook graag kinderliedjes

Postadres:

 De kinderen vinden het fijn als ze iets ontvangen van  hun sponsor uit Nederland. Bovendien stimuleert het hen om goed hun best te doen op school. Via de website van MijnWoordenDaad kunt u Shaira Jeanne een brief of kaart sturen.
U kunt uiteraard ook een brief of kaart met de hand schrijven. Op deze brief schrijft u de naam: Shaira Jeanne Bartolome en het registratienummer van uw sponsorkind: 18133315 

Het adres is:
A.M.G.-Philippines
UP Campus, P.O. Box 228
University of the Philippines Diliman
Quezon City 1101
Philippines

 

Naam: Samuel Godoy Barrios.

samuel

Geboortedatum : 27 januari 2012   
Registratienummer: 321021112.

School

Naam:  Columbia Home Support
Loopafstand: 10 minuten

Levensomstandigheden

Samuel is zachtaardig en begripvolle jongen. Hij houdt van lezen en leren en het rijden op zijn fiets. Hij woont bij zijn vader, Jairo Godoy, 51 jaar en werkzaam als bouwvakker, en zijn moeder Edna Barrios, 43 jaar. Zij is huisvrouw. Verder heeft hij een zusje, Estefany die nu 16 maanden oud is. Als family hebben ze het samen goed.

Ze wonen in de buurt van een bron van vervuild water. Hun huis is opgebouwd met aarde en hout, bedekt met een zinken dak. In het huis zijn een slaapkamer, badkamer, keuken en huiskamer. Ook hebben ze een plaatsje achter het huis.

Ze wonen in Bogotá, de hoofdstad van Columbia. Het is een prachtig land met fantastische landschappen en een rijke cultuur. In contrast daarmee staat dat de ontwikkeling van het land wordt geremd door de stagnatie in de productie gedurende de laatste 10 jaar.

Er is een toename van illigaliteit door het ontbreken van voldioende toezicht door de regering in verschillende regio’s. Ook is er ontwikkeling van corruptie en ongelijkheid tussen de vele groeperingen.

Daarnaast groeit de bevolking extra door de doorgaande immigratie uit Venezuela. Hierdoor onstaat een onzekere en onstabile leefomgeving, te karaktiriseren als een complexe en gevaarlijke milieu, gemarkeerd door armoede, aanwezigheid van criminele bendes, transport en gebruik van drugs, naast andere moeilijkheden.

Het Home Support program levert aan kwetsbare gemigreerde families steun voor hun kinderen op het gebied van sociaal-emotionele, fysieke, cognitieve en geestelijke bijstand.

Het hoofddoel is om ondersteuning te bieden bij formele opleidingen door de families van de kinderen te ondersteunen met basis benodigdheden en de kinderen in contact te brengen met het evangelische en vrijgevige activiteiten.

Stuur Samuel Godoy Barrios post terug
We horen regelmatig dat sponsorkinderen blij zijn als ze iets terug horen van hun sponsor uit Nederland. Bovendien stimuleert het hen om goed hun best te doen op school. Via MijnWoordenDaad kunt u Samuel Godoy Barrios ook een brief of kaart terugsturen!

U kunt uiteraard ook een brief of kaart met de hand schrijven. Op deze brief schrijft u de naam: Samuel Godoy Barrios en het registratienummer van uw sponsorkind: 321021112.
Stuur de post naar:
Conviventia (Corporation Dios es Amor)
Elizabeth Cañon
Carrera 9 # 1C – 30
BOGOTA
Colombia

Lees hier of in de bijliage het laatste voortgangsrapport van Samuel.

Naam: Naresh Gozala

De sponsoring van Naresh Gozola is september 2021 gestopt. Zie de uitleg hieronder             Naresh Gosala

Persoons gegevens

 Naresh Gosala woont in India, is geboren op 10 april 2003 en is nu 17 jaar oud. Wij sponsoren Naresh sinds 1 maart 2011. In India werken we samen met onze partnerorganisatie AMG India.
De school van Naresh heet: School Vadarevu. 
Soort onderwijs : Hoger onderwijs
Registratienummer : 11503265

Sponsoring in India stopt

Waarom stopt de steun aan Naresh Gosala?
De laatste jaren is de situatie in India op positieve wijze veranderd. De economie groeit en het land neemt inmiddels een belangrijke plaats in op de internationale markt. Tegelijkertijd is India ook het land waarin de meeste armen van de wereld wonen. De Indiase overheid is echter terughoudend om christelijke ontwikkelingssamenwerking met andere landen aan te gaan, waardoor het ook voor Woord en Daad de afgelopen jaren moeilijk was om de sponsorprojecten in dit land uit te voeren. Gelukkig zien we in India goede mogelijkheden voor lokale fondsenwerving!
Wij zullen u informeren wanneer uw steun aan Naresh Gosala definitief stopt. In andere landen zetten we ons sponsorprogramma voort en breiden we zelfs uit, zodat steeds meer kinderen naar school kunnen. We hopen dat u uw steun straks op een andere plek in de wereld wilt voortzetten. Hartelijk dank, want de impact is groot!

Bijlagen:
Bewaar het bestand vr Samuel.pdfvr Samuel.pdf[ ]???889 kB

Mooie woorden uit de Bijbel

Jesaja 40:31

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn