bidden.jpg

Catechisatie

Eén van de manieren om de jongeren van de gemeente te helpen meer thuis te raken in wat wij geloven is het geven van les uit de Bijbel. Met een moeilijk woord noemen we dat ook wel catechisatie. Vanaf de tweede week in september tot Pasen komen we wekelijks drie kwartier bij elkaar om te leren over en vanuit de Bijbel. Er zijn jongerenbijbels beschikbaar. Er hoeft niets van thuis meegenomen te worden – al mag je natuurlijk ook je eigen Bijbel gebruiken.

catechisatie vragenJe komt naar catechisatie om iets te leren – maar òòk om lastige vragen te stellen. Zouden we juist daar met elkaar niet het best en het meest van leren? Catechisatie is ook een belangrijk contactmoment; daarom beginnen we met in het kwartier voordat de catechisatie echt begint even wat te drinken en te kletsen.

Catechisatie is een opdracht voor de kerkenraad en een taak van de predikant. Maar het kan niet zonder de steun en betrokkenheid van de ouders en ouderen – gesprekken met uw kind, gebed voor de jongeren, gebed voor de degene die de catechisaties geeft. Aarzel ook nooit om met vragen naar de catecheet toe te komen.

Planning seizoen 2018/2019:

  • maandag 19.15-20.00 uur groep 1 (12/13 jaar)
  • maandag 20.15-21.00 uur groep 3 (16+)
  • dinsdag 19.15-20.00 uur groep 2 (14/15 jaar)

Je bent welkom vanaf 19.00 resp. 20.00 uur; dan staat er wat te drinken voor je klaar.

De catechese wordt gegeven door onze predikant, ds. Aart Brons (tel: 06-58861186, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Mooie woorden uit de Bijbel

Jesaja 40:31

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn