Bijbelstudie.jpg

Alpha-cursus

Wat is Alpha?

De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om in elf avonden en een zaterdag of weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! 

Je bent zeker niet de enige

Meer dan 16 miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus inmiddels gevolgd. In Nederland waren dat er ruim 195.000. De cursus wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. De Alpha-cursus is gratis. Soms wordt er voor de maaltijd een bijdrage gevraagd. Zie ook www.alpha-cursus.nl

De Alpha-cursus is iets voor mensen die...

...vrijblijvend meer willen weten over het christelijk geloof
...christen zijn en de basis willen opfrissen 
...denken dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde

Alpha staat voor:

Alle mensen zijn welkom
Atheïst, boeddhist? Zoeker of gewoon geïnteresseerd? Jong christen, of juist al jarenlang gelovig? Iedereen is welkom. De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Jong en oud wordt van harte uitgenodigd om de basis van het christelijk geloof te onderzoeken.

Leren en lachen
Naast een heldere inhoud en veel stof tot nadenken, wordt er bij de Alpha-cursus ook veel aandacht besteed aan een goede, open, gezellige en zelfs feestelijke sfeer.

Pizza’s of pasta
De Alpha-avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Samen eten biedt natuurlijk een perfecte gelegenheid om in een ontspannen sfeer andere deelnemers te leren kennen en misschien wel vriendschappen te sluiten.

Helpen van elkaar
In de kleine groepen wordt iedereen aangemoedigd om mee te praten. Zo wordt het mogelijk om elkaar te helpen en te stimuleren in het zoeken naar antwoorden op de grote vragen van het leven.

Alle vragen mogen gesteld worden
Geen enkele vraag is te simpel of te kritisch. Iedereen krijgt de ruimte om elke vraag te stellen, waar hij/zij mee rondloopt.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit tien avonden, die telkens dezelfde opbouw hebben. De cursus begint met een maaltijd. Dit moment is een belangrijk onderdeel van de cursus. De cursisten leren andere deelnemers en de cursusleiding op een informele manier kennen. 

Thema's
Na de maaltijd is er een pakkende inleiding over het cursusonderwerp. Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: ‘Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Wat kan ik het best met de rest van mijn leven doen?’. 

Doorpraten
In kleine vaste groepen wordt met elkaar doorgepraat over het thema van de avond. De deelnemers luisteren, wisselen uit en ontdekken. Alle vragen kunnen gesteld worden, geen vraag is te gek.

Alpha-cursus in Apeldoorn

De Alpha-cursus wordt door de Andreaskerk gezamenlijke georganiseerd met vijf andere kerken in Apeldoorn: De Voorhof, Koningshof, Tabernakelkerk, Barnabaskerk en Samuëlkerk.

Twee keer per jaar starten we een cursus, in januari en september.

Wil je je aanmelden? Dat kan via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ingrid Dobbe, 055-3668139 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mooie woorden uit de Bijbel

Jesaja 40:31

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn